De fiets
22 juni 2016
Show all

3 in 1 is alles in 1

alles in 1

3 in 1 pakketten, in de volksmond ook alles in 1 genoemd, zijn abonnementen voor internet, televisie en telefonie. Deze alles in 1 bundels zijn bij de meeste Nederlanders wel bekend maar toch kunnen er binnenkort door de prijsveranderingen op de markt ruim 5 miljoen potentiële klanten contractloos zijn. Daarom is alles in een vergelijken heel erg interessant omdat je er heel veel mee kunt besparen.

Dit komt omdat de providers voor 1 juli de prijzen gaan verhogen waardoor iedere consument die over een alles in 1 pakket beschikt zijn abonnement per 1 juli 2016 gewoon opzeggen kan. Vrijwel alle providers gaan per 1 juli de prijzen verhogen. Let dus op dat je tijdig je contract opzegt want anders ga je automatisch akkoord met de nieuw tarieven en heb je een nieuw contract aan je broek.

Ziggo alles in 1

Bij Ziggo, dat aantal maanden geleden is gefuseerd met UPC is de automatische contractverlening eigenlijk niet zo erg. Naast de uitstekende service die het bedrijf biedt kun je hier je contract maandelijks opzeggen en dus gewoon overstappen naar naar een andere provider. Bij de meeste andere providers hebben de alles in 1 contracten meestal een looptijd van minstens 1 tot maximaal 2 jaar. Vergeet dus niet op tijd over te stappen of op te zeggen. Let er wel op dat ook voor jou de prijsverhogingen gelden anders kun je niet zomaar je abonnement opzeggen.

Waarom 3 of alles in 1

Een 3 in 1 pakket brengt natuurlijk naast de aantrekkelijke prijs nog een aantal andere voordelen met zich mee. Bij sommige aanbieders krijg je wanneer je een alles in één pakket afsluit als bonus of dankjewel een cadeau mee. Weer andere providers laten hun klanten liever minder betalen en geven daarom op alle drie de diensten gewoon een leuke korting. Zo zijn er dus verschillende manieren waarop je dus kunt besparen. Besparen doe je in ieder geval, want omdat je maandelijks nog maar één vast bedrag voor de diensten moet neertellen krijg je nog maar één rekening gepresenteerd waarop alle kosten voor je alles in één abonnement staan vermeld. Je hoeft dus niet meer 3 verschillende bedragen naar verschillende providers en banken over te maken en bovendien scheelt dit weer een hoop administratief werk, waar je in principe niets aan hebt.

Mogelijkheden en opties

Natuurlijk verschillen de mogelijkheden en de opties van provider tot provider. Hierbij komt dan ook nog kijken dat er meerdere pakketten bestaan. Meestal kun je per aanbieder kiezen uit 3 mogelijkheden wederom met andere opties die je erbij kunt abonneren. Meestal beginnen de pakketten met een basis oftewel instappakket. Dit zijn meestal de goedkopere pakketten die voorzien zijn van een lagere internet snelheid en minder televisiekanalen. Ook kan het voorkomen dat je bij deze pakketten meer betaald voor de telefonie. Nu is ook dit bij de pakketten van Ziggo niet zo een ramp omdat de klanten hier onderling helemaal gratis met elkaar kunnen bellen. Toch is het opletten geblazen, want wanneer je veel gebruik maakt van telefonie is onbeperkt bellen zeer zeker de beste optie.

Televisie zenders

Hou je van televisie kijken, interactieve TV en wil je echt op dit gebied niets missen is het zeer aanbevolen toch voor een groter pakket te gaan. Als je voor een groter pakket zoals bijvoorbeeld het premium pakket van KPN kiest, krijg je veel meer televisiezenders in HD dan bij een kleiner basispakket. Vergelijk maar eens goed het aantal TV Zenders in de verschillende pakketten en let ook goed op of de provider eveneens WebTv aanbiedt. Niets is mooier dan WebTV want hiermee kun je overal en ten alle tijden alles wat je maar wilt bekijkenen ben je niet gebonden aan de lounge voor je televisie in je woonkamer. WebTV werkt gewoon overal, op de WC, in de tuin, op zolder en dat is wél zo handig.

Aansluiting

Wanneer je voor een alles in 1 pakket kiest heb je meestal verschillende aansluitingen ter beschikking. De meest populaire aansluiting is nog steeds KABEL maar ADSL en GLASVEZEL kun je dus ook kiezen. Kabel en ADSL hebben het nadeel dat de snelheid waarmee je kunt internetten, dat wil zeggen uploaden en downloaden nog verschilt en beperkt is. Dit komt omdat deze twee aansluitingen anders als bij de opkomende glasvezel niet direct tot in je woning of appartement zijn aangelegd. Bij glasvezel is dit wel het geval. Glasvezel is echter nog niet overal in Nederland verkrijgbaar. In de grote steden kun je meestal wel glasvezel aanvragen, KPN Glasvezel is bijvoorbeeld een hele grote speler in de meeste grote steden en zal later zeer zeker ook in kleinere dorpen en wijken een hele grote rol gaan spelen. KPN is namelijk een hele betrouwbare aanbieder op het gebied van alles in 1 pakketten. Het is jammer dat de overheid nog niet in glasvezel investeert want glasvezel zal zeer zeker in de toekomst gaan domineren omdat de mogelijkheden veel en veel uitgebreider zijn dan bij kabel of ADSL. Juist omdat het glasvezel netwerk een open netwerk is zullen er in de toekomst veel en veel meer bedrijven zijn die hun diensten gaan aanbieden. Dit heeft weer tot effect dat de prijzen voor een alles in één of drie in één abonnement niet de pan gaan uitreizen maar juist goedkoper zullen worden. Dit is natuurlijk weer leuk voor jouw als consument, je hebt veel meer keuzemogelijkheden en je kunt op deze manier dus ook nog flink wat geld besparen.

Toekomst

Het is helaas nog niet bekend of ADSL en Kabel tot het verleden of ook tot de toekomst gaan behoren. Er zijn op dit moment heel veel mensen die graag glasvezel in hun wijk zouden willen zien omdat juist door de bandbreedte zeer hoge snelheden kunnen worden gerealiseerd en glasvezel uitermate geschikt is voor de digitale groei waar wij ons op dit moment in bevinden. Een alles in 1 pakket op basis van glasvezel vergelijken via allesin1glasvezelvergelijken is zeer zeker de moeite waard en in de toekomst ook voor iedereen te betalen. De prijzen die op dit moment worden gehanteerd voor een glasvezel abonnement liggen rond de 50 euro. Dit betaal je ook voor een klein basis- of instappakket met een beperkte snelheid. Wil je dus goed voorbereid zijn voor de toekomst kies dan gewoon voor alles in één via glasvezel.

2 Comments

  1. Ik vind het gewoon heel erg dat de overheid nog niets in glasvezel investeert, want iedereen in Nederland heeft recht op snel internet! Glasvezel is nu eenmaal de enige mogelijkheid om supersnel internet te krijgen.

  2. Jeroen Boom schreef:

    Nou, Pieter, recht op snel internet vind ik persoonlijk een beetje overdreven want er zijn genoeg aanbieders op de Nederlandse markt die je toch redelijk snel internet kunnen leveren. Als we naar Ziggo kijken hebben ze een enorme voorsprong ten opzichte van de andere providers. 200 of 300 Mbit per seconde vind ik heel aardig en bijna iedereen die over kabel beschikt kan met de pakketten van Ziggo redelijk veel en snel internetten met meerdere pc’s daarvoor hoef je nar mijn mening echt geen glasvezel. Ook WebTV gaat prima hoor. Natuurlijk ben ik het met je eens dat glasvezel zoals bijvoorbeeld de glasvezel van KPN de toekomst is, maar om de snelheid hoef je het echt niet te doen. Voor veel gebruikers is de sneheid die Ziggo biedt ruim voldoende. Ik geloof trouwens dat de snelheid die door Ziggo wordt aangeboden nog lang niet het einde is. Volgens mij kan er nog veel meer via de kabel. Ik dacht eens gelezen te hebben dat het bij 400 Mbit per seconde afgelopen is, maar dat zijn volgens mij ook mee speculaties dan dat wat er echt mogelijk is. Ook mogen we niet vergeten dat Ziggo toch één van de grootste aanbieders in Nederland is en ze in het verleden al enkele kleinere aanbieder opgekocht hebben. Nu na de fusie van UPC en Ziggo was er al sprake van dat het bedrijf wordt overgenomen of fuseert met Vodafone. Dit laat mij persoonlijk tot de conclusie komen dat Ziggo echt ook op de verschillende glasvezelnetwerken later een flinke rol zal gaan spelen en ook daar marktleider gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

//]]>